X

SVO mbo-opleiding tot food professional

27-03-2017  |

In de beleidsvisie van de COV: 2025: De Nederlandse Vleessector in balans wordt naast de economische kracht ook aandacht besteed aan het verder verbeteren van de professionaliteit en aan de duurzame inzetbaarheid van onze medewerker.
Het is van cruciaal belang dat wij de komende jaren de juiste mensen aan ons binden en behouden met specifieke kennis en die bereid zijn om zich ook verder te ontwikkelen.

Onlangs heeft SVO een nieuwe opleiding geïntroduceerd voor medewerkers, die in het laatste jaar zitten van het vmbo of het vmbo al hebben afgesloten. Deze MBO opleiding Generation Food is een  voltijd opleiding op niveau 3 en 4 en leidt jongeren op tot de nieuwe generatie ondernemers, bedrijfsleiders, managers of productleiders in de foodbranche.
In de opleiding Generation Food leren studenten alles van en over food maar ook over de wereld er om heen. Van de consument en zijn koopgedrag, tot aan processen en leidinggeven binnen bedrijven. Studenten gaan aan de slag met marketing, trends in food en ondernemingsplannen en krijgen een basis aan bewerkingsvaardigheden, bereiding en presentatie van producten mee. Door middel van stages en projecten bij bedrijven gaan studenten vanaf het eerste jaar al de praktijk in.

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Na het succesvol afronden van de eerste twee kaar krijgen de studenten een mbo-diploma op niveau 3. Na het succesvol doorlopen van het derde jaar een diploma op niveau 4.
SVO vakopleiding food biedt deze opleiding aan op haar locaties in Best, Houten, Rijswijk. Op de webste www.generationfood.nl kunnen geïnteresseerden mee informatie over deze opleiding vinden.
Wij adviseren de leden om deze opleiding onder de aandacht te brengen van het eigen personeel en contact op te nemen met SVO om te bekijken op welk vlak onderling samengewerkt kan worden.

 

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer