Aan de slag met fysieke belasting: bescherm je mensen én je productie
Eén van de grootste fouten die je als werkgever in de vleessector kunt maken... is te denken dat fysieke belasting geen... lees meer »
Eén van de grootste fouten die je als werkgever in de vleessector kunt maken... is te denken dat fysieke belasting geen... lees meer »
De verplichte CE-markering op een machine wordt door veel bedrijven gezien als een bewijs van veiligheid. Maar dat is... lees meer »
Leidinggeven is meer dan alleen sturen op resultaat. Lees over een recent traject bij een productiebedrijf dat werk... lees meer »
De aanloopschaal is het loon voor werknemers die nieuw in de vleeswarenindustrie zijn, gebaseerd op het minimumloon maandloon. Voor werknemers in de leeftijd tot en met 18 jaar wordt het minimummaandloon verhoogd met 10%, voor werknemers in de leeftijd van 19 en 20 jaar wordt het minimum maandloon verhoogd met 5%. Het vier weken en weekloon worden berekend vanuit het maandloon. Voor werknemers van 21 jaar en ouder bedraagt de aanloopschaal het minimumloon.
Per 1 januari 2020 wordt het minimumloon verhoogd, als gevolg daarvan wordt de aanloopschaal als volgt: