X

Voedselketen valt onder cruciale beroepsgroepen

15-03-2020  |

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april.

Het kabinet heeft aangegeven dat sommige ouders of verzorgenden de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden, zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting, waaronder beroepsgroepen in de voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.

Dit biedt werknemers in de (vlees)sector dus de mogelijkheid om hun kinderen alsnog naar school of kinderopvang te laten gaan. Maar het kan ook van belang zijn voor specifieke overheidsmaatregelen om de productie en ongestoorde aanlevering van grondstoffen en producten uit de voedingsketens op gang te houden.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer