X

VLEP nieuwsbrief

25-03-2020  |

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkeling op pensioenvlak.

Wij blijven bereikbaar
Ook in deze roerige periode blijven wij uw vragen uiteraard beantwoorden. Stel uw vraag bij voorkeur via ons contactformulier. Als u het prettiger vindt telefonisch contact op te nemen, dan kan dat natuurlijk. Het kan zijn dat de wachttijden iets langer zijn dan normaal. 
 
Gespreide premiebetaling
Wij begrijpen dat een groot deel van de werkgevers in ‘onze’ sectoren de gevolgen van het Corona-virus voelt. Het is voor iedereen belangrijk dat ook uw bedrijf gezond blijft. Daarom willen wij u graag helpen, waar dat kan. Neem contact met ons op als u in acute problemen komt. Wij denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden. Zols bijvoorbeeld gespreide betaling van de premienota’s. 
 
Werktijdverkorting? Pensioenopbouw blijft 
Krijgt u werktijdverkorting of NOW voor één of meerdere van uw werknemers toegekend? Doordat u een vergoeding krijgt voor het in dienst houden van uw werknemers, wijzigt het loon niet. U geeft ons het loon en aantal uren door, zoals dat in de arbeidsovereenkomst staat. Zo zijn er geen gevolgen voor de pensioenopbouw van uw werknemers.
 
Faillisement? Help uw werknemers
Is het ondanks al uw inspanningen niet langer mogelijk uw bedrijf draaiend te houden? Dan heeft dat uiteraard grote gevolgen. Help uw werknemers:
- Uw werknemers kunnen zich melden bij UWV, in veel gevallen krijgen ze een uitkering.
- Een werknemer kan ervoor kiezen om zelf pensioenopbouw voort te zetten.
- Werknemer 51 jaar of ouder? Mogelijk heeft hij of zij recht op voorwaardelijk pensioen. Dat vervalt bij ontslag. Laat uw werknemer contact met ons opnemen.
 
Dekkingsgraad daalt door crash op beurzen
Nu aandelen minder waard worden, worden ook onze beleggingen minder waard. Naast de waarde van onze beleggingen is de rente een belangrijk element in de berekening van onze dekkingsgraad. Doordat de rente nog steeds erg laag is en onze beleggingen nu ook in waarde dalen, komt onze dekkingsgraad zwaar onder druk te staan. 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van VLEP. Hier vind u ook de contactgegevens van VLEP.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer