X

SPAWW helpt werkgevers met maatregelen

31-03-2020  |

Stichting PAWW helpt werkgevers die als gevolg van het coronavirus te maken hebben met betalingsproblemen. Zij kunnen een betalingsregeling met ons treffen. Voor alle werkgevers geldt in de komende periode bovendien een milder incassoregime. De maatregelen gelden in elk geval tot 1 juni aanstaande.

 De aangepaste situatie kan als volgt worden samengevat:

 Werkgevers die in de problemen komen, kunnen een betalingsregeling treffen.

  • Alle werkgevers dienen normaal aangifte te doen (ook bij WTV of NOW).
  • Als u nota’s en herinneringen niet voldoet, nemen wij automatisch contact op voor een betalingsregeling.
  • Werkgevers die geen problemen ondervinden, dienen de werknemersbijdragen normaal te betalen.
  • In de periode tot in ieder geval 1 juni versturen wij wel herinneringen, maar geen aanmaningen.

Hoe treft u een betalingsregeling?
U doet aangifte per tijdvak zoals u gewend was. Daarna ontvangt u een nota over dat tijdvak. Wanneer u uw nota’s niet kunt voldoen, kunt u die negeren. Omdat tijden kunnen veranderen, sturen wij wel herinneringen. Als u ook de herinneringen niet voldoet, nemen wij contact met u op om te informeren naar uw situatie. Dan zullen wij ook een mogelijke betalingsregeling met u bespreken. Krijgt u geen telefoontje van ons, dan sturen wij u in de loop van de komende maanden een bericht met nadere instructies.

PAWW-bijdrage bij WTV of NOW
SPAWW repareert de WW ook voor werknemers die na de WTV- of NOW-periode werkloos worden. Als u gebruik maakt van de WTV of de NOW, dient u de PAWW-bijdrage normaal in te houden op het brutoloon en aangifte te doen.

Geautomatiseerde processen gaan normaal door
Onze geautomatiseerde processen kunnen wij tussentijds niet aanpassen. Daarom ontvangen werkgevers die in aanmerking willen komen voor een betalingsregeling toch nota’s en herinneringen. Dat kan per post zijn of een bericht per e-mail. In de loop van het incassoproces sturen wij u vanzelf een herinnering waarin staat wat u moet doen om voor een betalingsregeling in aanmerking te komen.

Nog niet aangemeld?
Werkgevers die zich nog niet eerder bij SPAWW hebben aangemeld, blijven wij nadrukkelijk verzoeken om een account aan te maken en aangifte te doen. Dit is van groot belang voor de betrokken werknemers.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer