Corona update
Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd duidelijk dat de huidige coronamaatregelen van de... lees meer »
Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge werd duidelijk dat de huidige coronamaatregelen van de... lees meer »
Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) meldt in haar jaarplan dat het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ in 2021 één... lees meer »
p dinsdag 12 januari jl. zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Vleeswarenindustrie hervat. Op deze dag... lees meer »
Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) meldt in haar jaarplan dat het thema ‘Gevaarlijke stoffen’ in 2021 één van haar speerpunten is bij inspecties in bedrijven.
Werknemers in de vlees en vleeswarensector kunnen in aanraking komen met aroma’s, kruiden(mixen), koelstoffen, accuzuren en -gassen, schoonmaakmiddelen, kooldioxide (bij droogijs) en koolmonoxide (bij het roken van producten). En medewerkers van de technische dienst kunnen worden blootgesteld aan chemische hulpmiddelen en lasrook.
Om na te gaan of de aanpak van gevaarlijke stoffen aan de wettelijke eisen voldoet, ga dan naar de digitale zelfinspectietool Gevaarlijke stoffen. Dan kijkt u als het ware door de ogen van een arbeidsinspecteur naar uw bedrijf. Na het invullen ziet u welke zaken u op orde heeft en wat u nog kunt verbeteren.
Voor een praktische aanpak van de verbeterpunten kunt u terecht bij de vernieuwde richtlijnen en goede praktijken rond gevaarlijke stoffen in de arbocatalogus op www.vleeswerkt.nl en www.vleeswarenwerkt.nl.