X

Extra aandacht voor de RI&E

23-06-2021  |

Van 21 tot en met 25 juni is het weer de Week van de RI&E. Met steun van het ministerie van SZW wordt er die week aandacht gevraagd voor de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dat is namelijk de basis voor het hele arbobeleid in een bedrijf.

Voor bedrijven in de Vlees en Vleeswaren zijn er diverse tools beschikbaar. Zo is een digitale set van RI&E-vragen opgesteld, waarmee een werkgever kosteloos de RI&E kan uitvoeren. Die vragen zijn geheel afgestemd op de werkzaamheden en risico’s in de sector. Elke vraag is voorzien van een toelichting waarmee de invuller kan beoordelen welke antwoord passend is.
Met deze zogeheten branche-RI&E hoeft geen duur adviesbureau of arbodienst te worden ingeschakeld om de Voorgeschreven RI&E uit te voeren. Het is hier te vinden. Begin dit jaar is een geactualiseerde versie beschikbaar gesteld.

Voor meer diepgang bij specifieke arbothema’s zijn in de sector ook nog andere instrumenten ontwikkeld. Zoals de ‘Werkwijzer Fysieke belasting’, de ‘Werkdrukscan Vlees en Vleeswaren’ en de ‘Verdiepende RIE Biologische agentia’.
Door de risico’s zorgvuldig in kaart te brengen kunnen gerichte maatregelen worden getroffen. Bovendien ziet Inspectie SZW dat de werkgever aan een belangrijke verplichting heeft voldaan.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer