X

Stimulering Arbeidsmarkt Positie oftewel STAP-budget

22-02-2022  |

Het STAP-budget is een subsidieregeling voor werkenden en werkzoekenden dat aangevraagd kan worden voor scholing- en ontwikkelingsactiviteiten. Deze subsidieregeling is in de plaats gekomen van het fiscale systeem van scholingskosten via de inkomstenbelasting (IB) per 1 januari 2022.

De gedachte achter deze regeling is om werkenden en werkzoekenden in staat te stellen meer regie te nemen over ontwikkelingsvragen tijdens hun loopbaan. Werkenden en werkzoekenden hebben op die manier meer kansen om hun baan te houden of juist om een nieuwe baan te vinden. Zo kunnen mensen met zware beroepen, bijvoorbeeld in de Vleessector of Vleeswarenindustrie door middel van omscholing van baan wisselen. Zo kunnen zij op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken. Maar let op; het loket -om van deze regeling gebruik te maken- is vanaf 1 maart 2022 geopend.

Er gelden wel een aantal voorwaarden om van de regeling gebruik te kunnen maken: u dient bijvoorbeeld 18 jaar of ouder te zijn en u ontvangt nog geen AOW. Daarnaast moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. U kunt per persoon 1 keer per jaar een aanvraag doen via Stapuwv.nl. (het STAP-budget aanvragen). Het STAP-budget kent een maximum van € 1.000,- (inclusief BTW) per persoon. Er zijn vijf tijdvakken in 2022 waarbinnen het STAP-budget aangevraagd kan worden. Het beschikbare budget wordt verdeeld over deze vijf aanvraagtijdvakken.

De tijdvakken in 2022 zijn als volgt:

  • November-december
  • September-oktober
  • Juli-augustus
  • Mei-juni
  • Maart-april

Voor meer info zie: Rijksoverheid | https://www.stapuwv.nl/stap/p/voorportaal

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer