Meld u nu aan voor de themamiddag “Calamiteitenplannen en BHV”
De Werkgroep Arbocatalogus Vlees en Vleeswaren -in samenwerking met de Pluimveesector- nodigt u uit voor de themamiddag... lees meer »
De Werkgroep Arbocatalogus Vlees en Vleeswaren -in samenwerking met de Pluimveesector- nodigt u uit voor de themamiddag... lees meer »
Vanaf 1 januari 2025 hervat de Belastingdienst de handhaving op schijnzelfstandigen (schijn-zzp’ers) Doel van het... lees meer »
Werkgevers zijn nog te vaak nalatig als het gaat om preventieve maatregelen bij het werken met gevaarlijke stoffen. Dat... lees meer »
Een bedrijf met meer dan 25 medewerkers moet vanaf 1 juli 2022 meer gecertificeerde Arbo-deskundigen inschakelen om een nieuwe RI&E te laten toetsen. Voorheen was voor deze verplichte toetsing één gecertificeerde Arbo-deskundige nodig. Vanaf juli is het voor bedrijven in de sector vlees en vleeswaren vereist om een gecertificeerde arbeidshygiënist, een hogere veiligheidskunde én een arbeids- en organisatiedeskundige in te schakelen.
Deze verplichting geldt trouwens ook voor bedrijven minder dan 25 medewerkers die niet het branche RI&E-instrument van de sector gebruiken. Dat instrument is geheel op de risico’s in de eigen sector gericht en is gratis te gebruiken door vlees- en vleeswarenbedrijven.
De branche-RI&E Vlees en Vleeswaren is hier te vinden.