X

Wijzigingen RVU Regeling Vleeswarenindustrie

05-07-2022  |

Sociale partners in de Vleeswarenindustrie zijn een uitbereiding van de doelgroep overeengekomen. Alle werknemers met 45-dienstjaren of meer in een productiefunctie in de vleeswarenindustrie vallen per 1 januari 2022 onder de doelgroep. Als een werknemer maximaal 2 jaar voor het bereiken van de 45-dienstjaren in een andere - niet productie - functie is geplaatst, dan komt de werknemer eveneens in aanmerking voor deelname aan de regeling. Deze werknemers moeten wel voldoen aan de overige voorwaarden voor deelname.

Daarnaast zijn partijen overeengekomen dat (gedeeltelijk) werken tijdens deelname aan de Regeling is toegestaan, zodat deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om het inkomen tijdens deelname aan te vullen. Het moet wel gaan om werk buiten de Vleeswarenindustrie. Werken in de Vleeswarenindustrie is tijdens deelname aan de Zwaar Werk Regeling niet toegestaan, ook niet als zelfstandige. 

In verband met deze wijziging zijn het uitvoeringsreglement en de vaststellingsovereenkomst (VSO) aangepast. 

Uitsluitend voor informatiedoeleinden voor werkgevers en werknemers in de Vleeswarenindustrie is er een folder ontwikkeld met een beknopte uitleg over de regeling. De gewijzigde versie kunt u hier vinden. Een Engelse vertaling volgt nog.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer