X

Fit aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Het kan nog steeds!

13-02-2024  |

In 2022 hebben de Fondsen Collectieve Belangen voor de Vleessector en Vleeswarenindustrie een MDIEU subsidieaanvraag ingediend en toegekend gekregen. MDIEU staat voor Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden en deze regeling is een afspraak uit het pensioenakkoord van 2019. De regeling is bedoeld om zoveel werknemers gezond werkend hun pensioen te laten bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid (DI). Daarnaast biedt de regeling de mogelijkheid subsidie te krijgen op uitkeringen van werkgevers aan werknemers die eerder willen stoppen met werken. Voorwaarde voor deze subsidie is wél, dat deze werkgevers tegelijk óók investeren in duurzame inzetbaarheid.

Fit voor Vlees en Vleeswaren
Het MDIEU-project dat in 2022 van start is gegaan en loopt tot 1 juni 2024, gaat zijn laatste fase in, maar deelnemen aan dit projectplan kan nog steeds. Onder de noemer ‘Fit voor Vlees’ en ‘Fit voor Vleeswaren’ ontvangen de bedrijven in de Vleessector en Vleeswarenindustrie binnenkort bericht en worden uitgenodigd concreet werk te maken van Duurzaam Inzetbaarheid.

Niks ontvangen en wilt u investeren in duurzame inzetbaarheid binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met: Marc van Bruggen, sociaal secretaris FCB Vleessector en FCB Vleeswarenindustrie, telefoon 06-30479842.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer