X

Voorkom ongevallen met vleesverwerkingsmachines

10-04-2024  |

De arbocatalogus Vleeswaren beschrijft bij het thema Machineveiligheid niet alleen de algemene vereisten voor machines, maar gaat ook in op specifieke vleesverwerkingsmachines. Zo zijn in de richtlijn Vleesverwerkingsmachines de eisen opgenomen voor veilig werken met vleessnijmachines en clippers. In andere richtlijnen van het thema Machineveiligheid komen concrete voorschriften aan bod bij de cirkelzaag/zaagtafel, de cutter, de lintzaag en de whizard. De eisen aan de vliesmachine, vleeswolf/gehaktmachine en de elektrische vleesvermalser/repensnijder zijn te vinden in de richtlijn Voorbereiding. Daar zie je ook de voorschriften aan de breekmachine, guillotine, kuip- en spiraalmenger en de coloïdmolen.
De benodigde veiligheidsvoorzieningen zijn beschreven en ook is bij deze machines aangegeven hoe er veilig mee gewerkt moet worden.


Voorkom ongevallen en ga na of de machines die in jouw bedrijf gebruikt worden aan de eisen in de arbocatalogus voldoen. En of medewerkers op de juiste manier met deze machines omgaan. Dring -waar nodig- aan op aanpassingen.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer