X

Week van de RI&E

12-06-2024  |

Praktische handleiding bij de Branche RIE Vlees en Vleeswaren
We zitten nu in de week van de RI&E. In deze week, van 10 t/m 14 juni 2024, is er extra aandacht voor veilig en gezond werken en met name voor de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). 

Zoals bekend is voor bedrijven in de sector Vlees en Vleeswaren een digitaal instrument ontwikkeld om de RI&E uit te voeren: de Branche-RI&E Vlees en Vleeswaren. Een werkgever die dit instrument op de juiste manier gebruikt, kan ervan uitgaan dat er een RI&E-rapport (plan van aanpak) uit volgt dat aan de regelgeving voldoet.


Uitvoeren van de branche RI&E
Belangrijk is om vooraf aan het uitvoeren van de RI&E de Praktische handleiding bij de Branche RIE Vlees en Vleeswaren zorgvuldig door te nemen. Hierin zijn aanwijzingen opgenomen om de RI&E goed voor te bereiden én uit te voeren. In deze aanwijzingen zijn ook enkele wettelijke verplichtingen opgenomen die pas sinds de zomer van 2022 gelden. Zo moet bij elk aangetroffen knelpunt in de RI&E ook de achterliggende oorzaak daarvan worden ingevuld. Met name een bedrijf met meer dan 25 medewerkers die dat overgeslagen heeft, kan er later door de toetser van de RI&E op gewezen worden dat de RI&E niet compleet is. Lees daarom deze en andere aanwijzingen nauwlettend door in de Praktische handleiding. Die handleiding is te vinden in de digitale branche-RI&E Vlees en Vleeswaren.

Voor het aanvragen van een inlogcode voor de branche RI&E, klikt u hier.

« Ga naar het overzicht


ContactPostbus 61 - 2700 AB - Zoetermeer