Wordt AI net zo onmisbaar als het mobieltje?
AI zal op alle werkzaamheden een enorme invloed hebben, ook als het gaat om arbeidsomstandigheden. Dit was één van de... lees meer »
AI zal op alle werkzaamheden een enorme invloed hebben, ook als het gaat om arbeidsomstandigheden. Dit was één van de... lees meer »
Voor sommigen is eerder stoppen een wens, voor anderen noodzaak. Maar wat betekent dat financieel? Jan liet zich goed... lees meer »
Mogelijke maatregelen en aandachtspunten op een rij om bedrijfsongevallen bij het laden en lossen te voorkomen.... lees meer »
Tijdens de werkzaamheden in de vleeswarenindustrie kunnen de werknemers via de huid worden blootgesteld aan biologische agentia, zoals salmonella en tetanus. Blootstelling is mogelijk door huidcontact met vlees(delen), of met verontreinigde oppervlakken en vloeistoffen (lekwater, proceswater en afvalwater). Handschoenen zijn dan nodig om blootstelling aan kleine wondjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de nagels. Bovendien blijkt dat er bij het dragen van handschoenen beduidend minder mondcontact is.
In de Arbocatalogus Vleeswaren is vastgelegd dat handschoenen vereist zijn bij schoonmaakwerkzaamheden op de productieafdelingen en sterk aanbevolen wordt bij werkzaamheden op de vleesverwerkende afdelingen.
Dit is opgenomen in de Richtlijn Huidbescherming in de Arbocatalogus. Daar zijn ook voorschriften te vinden over:
Zie voor meer informatie de Richtlijn Huidbescherming.