Verhoging RVU Regeling Vleeswarenindustrie voor nieuwe deelnemers per 1 januari 2025
Met de RVU Regeling Vleeswarenindustrie kunnen werknemers die voldoen aan de voorwaarden eerder stoppen met werken. De... lees meer »
Met de RVU Regeling Vleeswarenindustrie kunnen werknemers die voldoen aan de voorwaarden eerder stoppen met werken. De... lees meer »
Te veel geluid op het werk kan het gehoor beschadigen en in het uiterste geval leiden tot lawaaidoofheid. In de... lees meer »
Op maandag 16 december 2024 hebben de VNV, FNV en CNV een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao voor de... lees meer »
Tijdens de werkzaamheden in de vleeswarenindustrie kunnen de werknemers via de huid worden blootgesteld aan biologische agentia, zoals salmonella en tetanus. Blootstelling is mogelijk door huidcontact met vlees(delen), of met verontreinigde oppervlakken en vloeistoffen (lekwater, proceswater en afvalwater). Handschoenen zijn dan nodig om blootstelling aan kleine wondjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de nagels. Bovendien blijkt dat er bij het dragen van handschoenen beduidend minder mondcontact is.
In de Arbocatalogus Vleeswaren is vastgelegd dat handschoenen vereist zijn bij schoonmaakwerkzaamheden op de productieafdelingen en sterk aanbevolen wordt bij werkzaamheden op de vleesverwerkende afdelingen.
Dit is opgenomen in de Richtlijn Huidbescherming in de Arbocatalogus. Daar zijn ook voorschriften te vinden over:
Zie voor meer informatie de Richtlijn Huidbescherming.